Tandvård utomlands

Många tycker att det är allt för dyrt att gå till tandläkaren in Sverige. De väljer därför att istället åka utomlands för att göra olika behandlingar. Det rör sig ofta om större och mer avancerade behandlingar som insättning av plomber, tandställning med mera. Finns det några nackdelar med tandvård utomlands?

Dyrt om något händer

Att sätta in plomber och operera in saker i munnen är inte helt lätta ingrepp. Det betyder att man kan råka ut för infektioner och annat. Om man väljer tandvård inom Europa hålls ofta en hög hygienisk standard och man behöver inte vara fullt lika orolig för just infektioner.

Om något skulle gå fel eller om en komplikation tillstöter när man har kommit tillbaka till Sverige kan det dock vara mycket dyrt att åtgärda problemen.

Kanske inte samma kvalitet

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att man inte alltid får samma kvalitet på implantat och andra saker. Ibland är det nämligen inte bara så att personalens arbete är billigare utan det kan också vara materialen som drar ner kostanden. Det kan innebära att man efter ett tag måste byta ut implantaten igen.