Tandblekning – så lyckas du!

Vem vill inte ha ett bländande vitt leende och tänder som är lika raka som hjältarna i Disneyfilmerna? Det finns antagligen inte en enda människa på jorden som skulle tacka nej till det, men alla har inte samma förutsättningar. Hur våra tänder ser ut beror mycket på vad vi äter och hur vi tar hand om tänder, men även vårt DNA har stor betydelse. Du kan nämligen ärva både kvalitet och färg på dina tänder från dina föräldrar.

[IMAGE=cbDd6LcCe95I.jpg]

Alla kan dock få en bättre nyans på sina tänder med hjälp av tandblekning. Det finns flera sätt som man kan gå tillväga på, men inte alla är lika säkra att använda sig av. Det bästa är om du kan besöka en tandläkare sundbyberg eller på annan plats i Stockholm för att få hjälp med din tandblekning. Att bleka tänderna hos en tandläkare är det bästa och absolut säkraste sättet, men det är också ett av de dyraste alternativen.

Bleka tänder hemma

Majoriteten av alla människor föredrar att bleka tänderna hemma och även här finns olika alternativ. Om du har gått till en tandläkare får du med dig en skena och blekningsgel hem som ska appliceras under loppet av några dagar. Det finns även hemmakit med tandblekning som du kan beställa online. Här är det viktigt att man är försiktigt och bara använder sig av märken som är noga testade. Risken är stor att du förstör emaljen på dina tänder och ändå inte får resultatet som du är ute efter. Innan du gör en tandblekning bör du besöka en tandläkare eller tandhygienist för att få tänderna rengjorda. Tandsten och fläckar kan annars påverka ditt slutgiltiga resultat.

Bleka tänderna med huskurer

Vill du få vitare tänder men slippa kemikalier kan du använda dig av olika typer av huskurer. Det finns bland annat människor som säger att jordgubbar och apelsinskal ska ha en blekande effekt på tänderna. Även kokosolja ska ha många antibakteriella och blekande effekter och är dessutom helt ofarligt att äta. Ett annat alternativ är att använda sig av kol från kokosnötsskal. Dessa kan man beställa hem från nätet och är 100 % naturliga. Eftersom kolen slipar tänderna så kommer dina tänder att se renare, fräschare och vitare ut. Risken är dock stor även här att du kan förstöra din emalj, vilket i sin tur kan orsaka ilningar som är svåra att bli av med.

Efter en tandblekning

Efter en tandblekning är det viktigt att du följer de instruktioner som finns eller som tandläkaren har gett dig. Under de första dagarna ska du t.ex. se till att försöka undvika mat som är färgad. Det kan t.ex. handla om tomatsåser, kaffe, te och annat som kan ge missfärgningar på dina tänder.