Bleka tänderna

Har du funderat på att bleka tänderna? Då är det en hel del saker som du behöver ha koll på först. Att bleka tänder är idag väldigt vanligt. Många väljer att använda sig av de så kallade hemmakiten som kan beställas över nätet, medan andra besöker en tandläkare för att säkerställa att resultatet blir bra. Hemmakit kan i många fall vara svåra att använda sig av och dessutom ger de sällan resultatet man är ute efter. Vi rekommenderar därför att man besöker en tandläkare med kunskap och utbildning inom tandblekning.

[IMAGE=cS2PYpfgCWra.jpg]

    [IMAGE=btNOecezFMMB.jpg]

  • Om du lider av artros skulle du antagligen inte behandla problemet själv, utan istället besöka www.artros.org eller gå till din vårdcentral för hjälp. På så sätt vet du att du får rätt behandling. Detsamma gäller för den som vill bleka tänderna. Gå till en tandvårdsutbildad, professionell person och försök inte bleka tänderna hemma.
  • Innan du utför en tandblekning är det viktigt att dina tänder är ordentligt rengjorda. Det gäller både vanlig borstning, men även borttagning av tandsten och annan beläggning. Tandsten bleks inte bara för att dina tänder bleks. Det betyder att ditt resultat kan bli fläckigt. I vissa fall kan det även räcka med en grundlig rengöring för att dina tänder ska se vita och fräscha ut igen. Tänderna missfärgas av t.ex. te, kaffe och tobak och med en rengöring och polering kan du få bort detta snabbt.
  • När din behandling är utförd är det viktigt att du är försiktig med färgad mat och dryck. Detta gäller både på behandlingsdagen, men även några dagar efteråt. Dina tänder genomgår en behandling och för att minimera risken för ett misslyckat resultat bör du hålla dig borta från t.ex. rött vin, tomatsåser, kaffe, te m.m
  • Om du vet med dig att du har något hål i en tand bör du se till att åtgärda detta innan du sätter igång med en tandblekning. Är du osäker så se till att du gör en kontroll innan blekningsprocessen sätter igång. Ha även i åtanke att porslinständer och lagningar inte kommer att få någon effekt av tandblekningsmedlet. Dessa kommer således att behålla sin nuvarande färg.

Tandblekning hemma

Observera att en tandblekning hos en tandläkare ändå kommer att utföras i det egna hemmet. Det är bara att du slipper alla de dåliga skenor och geléer som ändå inte fungerar. Hos tandläkaren får du hjälp att tillverka en skena som passar dina tänder perfekt. Du får därefter med dig skenan hem tillsammans med en blekningsgel. Denna gelé ska placeras i skenan och därefter placeras på dina tänder. Kom ihåg att du behöver utföra behandlingen dagligen och detta under loppet av 3-8 dagar beroende på vilket resultat du är ute efter. Eftersom gelén kan göra dina tänder mer porösa är det viktigt att du ser till att addera flour.