Alla bör gå till tandhygienisten

Att gå till tandhygienist är något som alla borde göra. En tandhygienist är en utbildad tandvårdsspecialist som till skillnad mot tandläkaren inte reparerar skador på tänderna och i munhåla utan arbetar med att förebygga dem. Dessutom finns de där för att utbilda patienterna i hur de ska ta hand om sin mun.

Något som tandhygienisten verkligen trycker på är vikten av att alltid rengöra tänderna ordentligt och med rätt utrustning. Det spelar ingen roll om du är hemma eller på semester. Se alltid till att packa de saker du behöver för att kunna underhålla dina tänder på rätt sätt. När du ska på semester finns det även andra viktiga saker som ska ner i packningen, till exempel solkräm. Ta en titt på sortimentet hos Evy, de har solskydd och hudvård för alla hudtyper. Lägg till tandkräm, tandtråd, mellanrumsborstar och fluor så är du redo att ge dig ut på vilken resa som helst.

Att besöka tandhygienisten är viktigt, både för stora och små. Faktum är att regelbundna besök här faktiskt kan bespara dig smärta och besvär samt pengar. Tandhygienisten upptäcker ofta begynnelsen till karies, plack, tandlossning och andra problem. Detta innebär att du får chansen att åtgärda problemen innan den verkliga skadan uppstår och du tvingas till större ingrepp som en tandläkare måste utföra och som därmed kostar mera pengar. Upptäcks tandproblem i ett tidigt skede kan de nämligen ofta avhjälpas genom extra noggrann rengöring och andra små medel. Att gå till tandhygienisten är därför en investering i dig själv och din tandhälsa – dessutom en investering som ofta lönar sig.